zaterdag 9 september 2017

Bonus er was eens

18-07-2017
Vier weken lang kregen we op maandagmiddag 14.00 uur onze tijd, de opdracht voor de komende week.
Je had er een week de tijd voor en dan kreeg je de woensdag erop een nieuw souvenir.
Bij geocaching kun je (net als bij FB) ook vrienden hebben en bij sommige van de opdrachten telden de punten die je vrienden die week haalden ook mee.
Het doel was om  er een soort teamsport van te maken, maar dat had niet iedereen begrepen...
Een Belgische cacher stond al een paar jaar op mijn vriendenlijst, nadat hij ZELF een vriendenverzoek gestuurd had, maar nu zijn punten dus ook mee zouden gaan tellen voor ons heeft hij ons snel ontvriend....hoezo kinderachtig.
Maar goed, wij hadden sowieso al met Mowgli afgesproken dat we de benodigde punten met elkaar zouden gaan halen,, zodat we niet van anderen afhankelijk waren.
Voor deze week moest je samen met je vrienden 30 gold coins verzamelen en zelf moest je er 10 aan bijdragen.
Er was per week een puntensysteem voor caches, bijvoorbeeld 5 punten (gold coins) voor een traditional, 10 punten voor een cache met meer dan 10 favorite points enz.
Het leek in eerste instantie wat ingewikkeld, maar het viel reuze mee, het was zelfs makkelijker dan voorgaande jaren, want nu kon je ook alleen met traditionele caches je punten verzamelen en hoefde je jezelf niet in allerlei bochten te wringen om een bepaalde soort cache te gaan zoeken.
Alweer maanden geleden zochten we een serie caches met een sprookjesthema, maar we waren er nog niet aan toegekomen om de bonus te zoeken en dat hebben we vanavond gedaan.
We konden hem snel vinden en omdat hij meer dan 10 FP had, kregen we er 10 golden coins voor.
Mowgli had er 's middags al 15 verzameld, dus hadden we de target voor deze week gehaald.
We kregen hiervoor het Weight Anchor souvenir

Geen opmerkingen: